IMG_20180627_130651.jpg

Els Ockerman

0473/312035

els.ockerman@gmail.com

 

Ik studeerde klinische psychologie aan de Universiteit van Gent (1988-1994) en werkte daarna gedurende 17 jaar in de lerarenopleiding van de Hogeschool Gent. Ik gaf daar les in psychologie en deed vanaf 2008 ook de individuele psychische begeleiding van studenten. Ik werkte vaak met thema’s als faalangst, uitstelgedrag, keuzes maken en levensvragen.

Ik volgde regelmatig bijscholing rond deze thema’s en van 2012-2016 volgde ik een vierjarige therapeutenopleiding: therapeut in de interactionele vormgeving (IV) aan de Educatieve Academie in Berchem. Dit is een integratieve opleiding die verschillende theoretische denkkaders combineert: cognitieve gedragstherapie, contextuele invalshoek, experiënteel werk, lichaamswerk.

Ik volgde van 2016-2018 een opleiding creatief-therapeutische technieken in Balans in Gent, omdat het vaak een meerwaarde is om via beelden of andere creatieve technieken uiting te kunnen geven aan wat binnenin aanwezig is.

Verder schoolde ik me bij in ‘omgaan met rouw en verlies’ en volgde ik de trainingen rond Brainspotting en andere technieken om trauma te kunnen verwerken en plan dit de komende jaren nog uit te diepen.

Ik ben aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor therapeuten in de Interactionele vormgeving (V.V.T. I.V.) en de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (V.V.K.P).

Via bijscholing, supervisie en intervisie wil ik de kwaliteit van mijn begeleidingen hoog houden.

Ik werkte sinds 2008 al therapeutisch in de Hogeschool. Sinds 2014 ben ik gestopt met lesgeven en werk ik volledig als therapeut.. Ik werk deels in groepspraktijk Kandrikel in Gentbrugge, deels in het wijkgezondheidscentrum De Vlier in Sint-Niklaas en in het Mercatorhuis.

Ik ben gehuwd en mama van 4 kinderen die geboren zijn tussen 1997 en 2004. Zelf ben ik geboren in 1970.

 

Mijn aanpak?

Als IV-therapeut ga ik ervan uit dat het in een begeleiding belangrijk is om rekening te houden met lichamelijke signalen, gevoelens, gedrag en gedachten. Vaak blokkeren we door een bepaald denkpatroon of omdat een aantal emoties niet kunnen geuit worden.

In therapie wordt gekeken hoe we patronen die ons blokkeren, kunnen doorbreken en er terug beweging kan komen in wat we denken, voelen en doen.

Daarvoor worden in therapie verschillende technieken gebruikt: gesprekken, psycho-educatie (uitleg over hoe ons brein en lichaam functioneren, uitleg over systemen in ons gedrag), schema’s en observaties, gebruik van hulpbronnen, visualisaties, creatieve of lichaamsgerichte oefeningen.

Ik focus mij op de individuele begeleiding van (jong)volwassenen.

Praktisch?

De kostprijs van een consultatie is 55 euro. De consultatie duurt ongeveer een uur. Er is terugbetaling mogelijk naargelang de mutualiteit.

Ik doe consultatie in het Mercatorhuis op vrijdag.

U kan me makkelijkst bereiken door een voicemailbericht in te spreken of een mail te sturen. Ik streef ernaar u binnen de 2 dagen terug te contacteren.

Specialisaties

  • Faalangst, perfectionisme

  • Lichaamsgerichte klachten

  • Omgaan met boosheid

  • Rouw en verlies

  • Draagkracht en energie in balans werk-en gezin