Ann Lambert

0488/77.88.46
ann@danseninderegen.com

In 2008 besliste ik mijn carrière om te gooien en begon aan een opleiding in de psychologie aan de Open Universiteit Nederland.

Tijdens mijn afstudeeronderzoek rond angst voor het donker bij kinderen, kwam ik in contact met de Acceptance en Commitment therapie (ACT). In ACT heb ik een theoretisch kader gevonden dat perfect aansluit bij de preventieve insteek van waaruit ik graag werk.

ACT gaat er van uit dat moeilijke gevoelens en gedachten bij het leven horen. Het gaat er om te leren er anders mee om te gaan zodat ze minder invloed uitoefenen op datgene wat je doet. Sindsdien verdiep ik me verder in deze therapievorm en volgde opleidingen aan de ACT Academie (Ranst), Allegre (Hasselt) en bij Dr. Russ Harris een gerenommeerd ACT trainer en auteur van o.a. De Valstrik van het Geluk. Ik ben ook lid van de Association for Contextual Behavioral Science (ACBS) en ACBS BeNe.

In onze gesprekken help ik cliënten te ontdekken wat zij belangrijk vinden in het leven en wat voor iemand ze willen zijn. Met ervaringsgerichte oefeningen leren we omgaan met de ups & downs van het leven. Het programma is geschikt voor iedereen maar is ook vooral interessant voor mensen die last hebben van onzekerheid, angsten, boosheid en verdriet. Kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en (jong)volwassenen kunnen bij mij terecht voor individuele begeleidingen. Er is ook een groepsaanbod voor kinderen en adolescenten.

Naast het Mercatorhuis, werk ik als ACT therapeut bij Allegre in Hasselt. Ik ontvang ook cliënten in mijn praktijk Dansen in de regen in Antwerpen.

IMG_3367-1.jpg