IMG_2677.JPG

Hoà Leysen

0476/59.41.23

leysenhoa@gmail.com

Vanuit mijn interesse voor alles wat samenhangt met mensen, heb ik een basisopleiding genoten als bachelor in de Orthopedagogie. Onmiddellijk erna ben ik begonnen aan mijn studies Creatieve Therapie aan de Arteveldehogeschool.

Om nog meer van mijn werk mijn passie te maken heb ik vervolgens ook de studies als Integratief verliescounselor afgerond.

Naast de praktijk in het Mercatorhuis werk ik als Creatief Therapeut in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het AZ Nikolaas.

Het belangrijkste doel in mijn werk, voor mij, is het ondersteunen en stimuleren van jongeren in hun zoeken naar hun creatieve manieren om hun emotionele pijn, trauma, verlies en rouw in beeld te brengen. Dit voornamelijk voor henzelf maar tegelijk ook als uitdrukking of communicatie naar belangrijke anderen voor hen.

Even belangrijk vind ik het ontwikkelen van kracht bij de jongere zelf. Kracht in de zin van te kunnen zijn wie ze zijn, wie ze mogen zijn en wie ze willen zijn. Zichtbare en onzichtbare stukken krijgen ruimte om tot uiting te komen met behulp van het creatieve dat in ieder aanwezig is maar soms nog wat verstopt zit.