eNaamloos-1.jpg

Ingeborg Van Mieghem

0470/065115

ivanmieghem@hotmail.com

Als therapeute hou ik ervan mensen te ontmoeten, elk met hun eigen verhaal, eigen verleden, eigen toekomstideaal. Samen met hen wil ik op zoek gaan naar mogelijkheden, kansen en uitdagingen. Hierbij staat de dialoog centraal maar ook de relatie van het individu binnen zijn of haar context. 

Reeds vele jaren werk ik in de geestelijke gezondheidszorg en heb veel ervaring in het werken met volwassenen met psychische en (ernstige) psychiatrische problemen en hun gezinssysteem. Ik ga te werk via de inzichten van de contextuele en systeemtherapie. Ik hanteer vooral gesprekstherapie maar ook enkele andere technieken om het onzegbare naar voor te kunnen brengen. We bekijken samen patronen, gevoelens en gedachten vanuit jouw geschiedenis en gaan ermee aan de slag in het hier en nu. Dit alles met respect voor jouw tempo. Je kan bij mij terecht als individu, gezin of koppel.

Ikzelf ben Ingeborg, Orthopedagoog, erkend systeemcounselor en contextueel therapeut in opleiding.

Ik studeerde Pedagogische Wetenschappen optie Orthopedagogiek aan de Universiteit van Gent (1994-1999). Ik behaalde mijn aggregaatsdiploma eveneens aan de Universiteit van Gent. Daarna volgde ik nog enkele modules klinische psychologie aan de Open Universiteit Nederland. Daar ik mij wenste te verdiepen in gezinssystemen, volgde ik de tweejarige opleiding tot systeemcounselor in Gent en daarna de module supervisie tot erkend systeemcounselor. Momenteel volg ik de opleiding tot Contextueel Therapeut aan de Artevelde Hogeschool in Gent (2016-2020).

Ik ben lid van de Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS) en lid van de Vlaamse Vereniging van Orthopedagogen (VVO).