f.jpg

Marian Van Brussel

0495/220134

marian.van.brussel@gmail.com

Van Brussel Marian (1971) van opleiding psychiatrische verpleegkundige en werkzaam binnen de Kinder- en jeugdpsychiatrie sinds 2007.

Ik werk sinds 2013 daarbovenop ook als zelfstandige creatieve therapeute omdat ik merkte dat kinderen en jongeren vaak vastliepen in het verwoorden van hun innerlijke belevingen. Zo ben ik op zoek gegaan naar een manier om dit gemakkelijker en veiliger te maken. Ik ben terecht gekomen bij de non-verbale creatieve therapie.

Ik heb een vierjarige opleiding voor creatief therapeut genoten met als specialisatie, het beeldende medium afgestudeerd in 2012. Dit is voor mezelf een speelse, open en verrijkende manier om te gaan kijken naar problemen vanuit verschillende aangeboden denkkaders vanuit mijn opleiding en werkervaring, met het op stap gaan met jongeren en jong volwassenen. Ook volwassenen, koppels en gezinnen hebben baat bij deze manier van non-verbale therapie. Omdat deze vaak op een mildere manier onderliggende problemen aan het licht brengen die dan op een verbindende manier kunnen gecommuniceerd worden.

Verder ben ikzelf ook moeder van twee prachtige dochters die ook hun weg in het leven hebben moeten zoeken. 

Soms heb je de juiste woorden gewoon niet of kan je niet zomaar aangeven wat er in je hoofd en lichaam omgaat. Je voelt je boos, angstig, verdrietig, in de war soms of je hebt een veelheid aan emoties en gedachten. Je hebt het gevoel dat al deze gevoelens je steeds opnieuw overvallen en je met jezelf regelmatig in de knoop ligt.  Je buik en keel doen soms pijn en je hart lijkt wel eens uit je lichaam te kloppen. Wenen en lachen liggen dicht bij elkaar of lijken niet op de gepaste momenten te komen. Je bent soms moe en slapen lukt niet zo goed door allerlei pieker gedachten. Je omgeving begrijpt je niet en soms begrijp je jezelf niet meer .  leren lukt minder, vriendschappen lopen moeilijker of je doet je anders, beter,  voor dan je u voelt. En je wilt dat er eens iemand luistert en probeert te begrijpen zonder beoordeeld of raad gegeven te worden.