Het Mercatorhuis blijft open en doet ook online video gesprekken

We willen je graag op de hoogte brengen van de maatregelen die we in het Mercatorhuis nemen tegen de verspreiding van het Corona-virus.

 Het Mercatorhuis blijft open. Indien mogelijk, doen we onze gesprekken via online video-gesprek, zodat er geen enkel risico op besmetting is.  

Indien u gezond bent en toch liever naar de praktijk komt, kunnen de geplande gesprekken gewoon doorgaan. We verluchten onze ruimtes steeds tussen 2 gesprekken. We wassen of desinfecteren regelmatig onze handen. We blijven op een afstand van anderhalve meter van elkaar.  We geven elkaar geen hand. Kom liefst niet te vroeg naar een afspraak of wacht niet te lang op iemand in de wachtruimte.

Indien u toch liever thuis blijft, maar de afspraak wel graag wilt laten doorgaan, kunnen we een videogesprek doen via Whereby. Dat gaat heel makkelijk. We sturen u een link en als u daarop klikt komt u onmiddellijk in het juiste gesprek terecht. Het meest comfortabel is Whereby gebruiken op een laptop, en deze op ongeveer een meter afstand plaatsen voor u, dan zien we ook elkaars lichaamstaal. Maar via een gsm lukt het ook natuurlijk. U betaalt dan gewoon per overschrijving.

Indien u behoort tot de risico groep: 65 plussers, of u bent reeds verzwakt door een andere aandoening, of u bent zwanger, dan komt u beter niet naar het Mercatorhuis, maar kan u het gesprek wel laten doorgaan via een video gesprek. Indien u zich wat verkouden of ziek voelt komt u niet naar het Mercatorhuis. Ook dan is een gesprek via Whereby mogelijk natuurlijk.

Indien u de afspraak wilt annuleren is het fijn als u ons daar zo snel mogelijk van op de hoogte brengt. Dan kunnen wij ons beter organiseren. Laat het ons ook weten als u de afspraak via videogesprek wilt laten doorgaan, zodat we ons daar op voorzien.    

Een dikke virtuele knuffel van het hele team van het Mercatorhuis.