Aanpassing maatregelen corona virus: Mercatorhuis alleen nog online open

Het Mercatorhuis blijft virtueel open. Vanaf nu doen we al onze gesprekken via een online video-gesprek, zodat er geen enkel risico is op besmetting met het corona-virus. Alleen in die situaties waarin we inschatten dat de veiligheid van de cliënt in het gedrang komt als we geen face-to-face gesprek hebben zal dit nog doorgaan.

Het is voor iedereen een aanpassing om niet face to face te kunnen werken maar via video gesprek. Uit wetenschappelijk onderzoek naar psychotherapie via videogesprekken blijkt alvast dat dit gelijkaardige resultaten oplevert als face-to-face. Wij gaan vol vertrouwen dit experiment aan. Gezien deze situatie mogelijks een hele tijd kan duren, willen we zo veel mogelijk beschikbaar blijven voor onze cliënten. 

We doen onze videogesprekken met Whereby.  Dat gaat heel makkelijk. Door te klikken op de link die uw therapeut of coach u doorstuurt, komt u direct in het juiste gesprek terecht. Het meest comfortabel is Whereby downloaden op een laptop, en deze op ongeveer een meter afstand plaatsen voor u, dan zien we ook elkaars lichaamstaal. Maar via een gsm lukt het ook natuurlijk. Het maakt een groot verschil voor de kwaliteit van het gesprek als u uw laptop met het internet verbindt met een kabel ipv met wifi. Ook een headset helpt maar is zeker niet nodig. Zorg voor een stille ruimte waarin je apart zit.

Indien u de afspraak wilt annuleren is het fijn als u ons daar zo snel mogelijk van op de hoogte brengt. Dan kunnen wij ons beter organiseren en andere mensen inplannen die het moeilijk hebben.

Zorg goed voor jullie zelf. Accepteer de lastige gevoelens die deze situatie mogelijks in je oproept. Houdt zo veel mogelijk contact met anderen via telefoon of online. Ga genoeg naar buiten, in je tuin of een wandeling buiten met 1 familielid of vriend is ook toegelaten en wordt zelfs aangeraden. Wees niet de hele dag bezig met het nieuws of facebook, zodat je niet de hele tijd overstelpt wordt met informatie die je stress systeem in werking zet. En… wees positief naar elkaar.  We doen dit niet alleen, maar allemaal samen!

Het hele team van het Mercatorhuis.