Nieuwe eerstelijns psycholoog conventie in het Mercatorhuis

Aangenaam. Ik ben Nathalie Withagels en ik start in het Mercatorhuis. Ik ben klinisch psycholoog en eerstelijnspsycholoog. Je kan bij mij terecht met problemen als burn-out, angst, depressie, rouw- en verliesverwerking en vragen van relationele aard.

Groeien daar  waar het pijn doet is niet vanzelfsprekend . Toch is het mijn belangrijkste  drijfveer om je daarbij te helpen. Ik wil dit stimuleren in therapie en daarnaast is dit ook mijn persoonlijke levensmotto.

Je staat er niet alleen voor: praten met iemand van buiten je vertrouwde omgeving kan deugd doen. Samen met jou wil ik eerst en vooral dat gesprek aangaan. Het  vergt een aandachtige en milde blik langs mijn kant. Verder onderzoeken we samen nieuwe betekenisvolle stappen die je daarbij kan zetten.

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Gent in 2000. Sindsdien werkte ik in verschillende sectoren: onderwijs en welzijnswerk. In 2020 gooide ik het in mijn professionele leven over een andere boeg en  startte ik als zelfstandig psycholoog.

Concreet verlopen bij mij de gesprekken als volgt:  we bespreken alle elementen die bijdragen tot je klachten. Verder luister ik ook naar wat je belangrijk vindt, je nodig hebt en wat je steun kan bieden.

Ik zoek naar wat helpt bij jou en maak daarbij gebruik van inzichten en technieken uit ACT (acceptance and commitment therapy), het oplossingsgerichte denkkader, de positieve psychologie en het systeemtheoretisch gedachtengoed. Met dit laatste denkkader werk ik bijzonder graag. Heel wat stress ligt immers besloten in relaties. Ook werk ik traumasensitief, dat wil zeggen dat ik aandacht heb voor jouw  traumatische ervaringen en hoe die zich tonen in de pijn van nu.

Hoop, verbinding met de waarden die voor jou belangrijk zijn. Dat is wat je ervaart wanneer je stappen hebt gezet in therapie. En dat is wat ik je toewens.

Ik werk als eerstelijnspsycholoog. Dit wil zeggen dat -wanneer jij in aanmerking komt-  het grootste deel van de kostprijs betaald wordt door het RIZIV. De prijs voor een individueel gesprek is 11 euro of -indien je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming  bij de mutualiteit- 4 euro. Het eerste gesprek is gratis.