We verwelkomen tweetalige pedagoge Tuğba Karakaya in het Mercatorhuis

Ik ben Tuğba Karakaya, de nieuwe pedagoge in het Mercatorhuis. Het werken met ouders en kinderen vind ik heel boeiend. Samen de deuren van mogelijkheden openen is mijn werkwijze. Ik denk graag in termen van mogelijkheden met aandacht voor het gevoel. Ik begeleid ouders, bij wie de opvoeding stroef verloopt en kinderen, die wat extra steuntje in de rug nodig hebben om tot volle bloei en groei te komen. Afhankelijk van de zorgvraag zal de meest passende begeleiding uitgestippeld worden.  

Nadat ik kinderen kreeg, ben ik anders beginnen denken over opvoeding. Voorheen dacht ik dat ik de nodige bagage had meegekregen en goed voorbereid was op het ouderschap. Maar de nieuwe rol van mama bleek best zwaar. Ik wilde begrijpen waarom ik er zo mee worstelde. De opleidingen ´NLP (basis) (2022) en kindertolk (2022)´ hebben me hierin geholpen. Ik ben volledig naar mezelf durven gaan kijken en zelfbewuster beginnen leven. Ik heb naar mijn krachten gezocht, die gevonden en handel sindsdien vanuit mijn kracht. In die opleidingen heb ik ook geleerd hoe ik andere ouders hiermee kan helpen.  

Ik ben afgestudeerd als Master in de Pedagogische Wetenschappen in 2011 (UGENT). Daarna ben ik in het onderwijs gestapt, ik heb op alle niveaus van het onderwijs ervaring opgedaan als zorgjuf en docent. Als laatst ben ik in het volwassenenonderwijs beland. Ik geef er nog steeds les.

Ik blijf me nascholen door verder opleidingen te volgen: Kindercoach (2022), Autismecoach (2023).

Rond de volgende thema´s in de opvoeding werk ik:
ADHD, ASS, hoogbegaafdheid, hoogsensiviteit, dwanggedachten, dwanghandelingen, eetproblemen, slaapproblemen, angsten, faalangst, kind met een ziekte of een beperking, slaapprobleem kind, eetprobleem, hechtingsstoornis, driftbuien, zindelijkheid, scheiding ouders, verlies en rouw, pesten, gedragsprobleem, laag zelfbeeld, zindelijkheidstraining kind, puberteit, omgaan met seksuele geaardheid, genderkwesties, talenten en zelfvertrouwen, parentale burn-out.

Via een collega kindercoach heb ik de stap gezet tot het Mercatorhuis. Vanaf het eerste moment  voelde het een beetje als thuiskomen. Er heerst een warme en aangename sfeer en de collega´s zijn vriendelijk. Ik voel dat ik hier zowel op het werkvlak als persoon volop kan groeien.  

Opvoeden is niet altijd gemakkelijk maar je kan het je gemakkelijker maken.
We kunnen met wederzijds respect en vertrouwen samen op pad en ik kan je helpen vanuit je kracht er te ´zijn´. In enkele sessies kan je het verschil al voelen.

Laten we onze paden kruisen? Contacteer me voor een kennismakingsgesprek.

Ik ben tweetalig. De sessies kunnen zowel in het Nederlands als in het Turks doorgaan.