Groeigroep 'Goed in je vel': groeien in emotionele veerkracht van binnenuit

We zijn heel enthousiast om aan te kondigen dat we in het Mercatorhuis starten met een groeigroep ‘Goed in je vel: groeien in emotionele veerkracht van binnenuit.

Doelgroep: kinderen (9-12 jaar) en tieners (12-15 jaar)

Wanneer? Beide groepen starten na de paasvakantie, telkens op dinsdagavond, anderhalf uur. Er zijn twee groepen: een groep die start om 16u30, en een groep die start om 18u30. De samenstelling van de groepen gebeurt na het kennismakingsgesprek. Exacte data: dinsdag 18/04 (enkel voor de ouders), donderdag 27/04 (opgelet: uitzonderlijk op donderdag!), dinsdag 2/05, dinsdag 9/05, dinsdag 16/05, dinsdag 23/05, dinsdag 30/05 (ouders en kinderen/tieners samen), terugkomsessie op dinsdag 27/06 .  

Wat?

  • We leren je luisteren naar je gevoelens en naar wat je lichaam je zegt: luisteren naar binnen, je lichaam en je gevoelens (ook moeilijke gevoelens zoals boosheid, verdriet, teleurstelling, angst,…) leren kennen en begrijpen.

  • We vinden meer rust bij onszelf: je lichaam leren aanvoelen en vertrouwen, je lichaam tot rust brengen en leren ontspannen. We leren je omgaan met stress, piekeren en negatieve gedachten.

  • We groeien in weerbaarheid: je eigen grenzen leren voelen van binnenuit en leren aangeven, nee durven en kunnen zeggen op een gepaste manier.

  • We groeien in zelfvertrouwen: meer contact hebben met jezelf en met wat jij wil en kan.

  • We luisteren naar elkaar en leren spiegelen (goed luisteren, hoe doe je dat?). We leren omgaan met conflicten, elkaars grenzen leren aanvoelen en gepast sorry leren zeggen.

  • We leren ook van elkaar en van wat we herkennen bij elkaar: ‘Hé, is dat bij jou ook zo?’ De groep is een veilige plek waar we luisteren naar elkaar en kunnen spreken over onszelf en over hoe wij dingen ervaren.

We werken niet alleen door te praten, maar ook op een creatieve manier door te tekenen, te kleien, te schrijven, te bewegen,…

We betrekken de ouders in het groepstraject: de eerste sessie op dinsdag 18/04 is voor de ouders en niet voor de kinderen of jongeren. Daar leggen we uit hoe we werken en hoe jullie je kind/tiener hierbij kunnen helpen en steunen. De voorlaatste sessie, op dinsdag 30/05 is voor de ouders en de kinderen/tieners samen. De laatste sessie op dinsdag 27/06 is een terugkommoment , waarin we terugblikken op de reeks en vooruitblikken op wat we eruit meenemen naar de toekomst.

Contactpersonen: Maartje Verschelden ( psychologe, gezinstherapeute) en Isolde Roose (psychologe, Focusing Oriented Therapist en Trainer)

Kostprijs: 2,5 euro per sessie. Wanneer je je inschrijft engageer je je om de hele reeks te volgen, ook de oudersessies.

Inschrijven kan via het contactformulier. Als je geïnteresseerd bent, maar nog vragen hebt kan je contact opnemen door te mailen naar maartjeverschelden@gmail.com of te bellen naar 0485/123404. Nadat je ingeschreven bent plannen we liefst een kennismakingsgesprek.
Inschrijven voor 25 maart 2023.