maartje.jpg

Maartje Verschelden

0485/123404

maartjeverschelden@yahoo.com

Wie?

Ik studeerde klinische psychologie aan de Universiteit van Gent (1997-2002). Nadien volgde ik een specialisatiejaar psychotherapie aan kinderen en jongeren: Diplôme d’études spécialisées en cliniques psychothérapeutiques: enfants et adolescents aan de ULB ( 2002-2003). 

Daarna behaalde ik het postgraduaat in de relatie-, familie-, en systeempsychotherapie aan de Universiteit van Leuven (2003-2007) en de voortgezette opleiding gezinstherapie voor ervaren gezinstherapeuten van Context ( Universiteit Leuven) (2013-2014). 

Ik volgde een basisopleiding Lausanne Triadic Play, een techniek om te werken met baby’s en jonge kinderen (november 2012). Ik volgde ook de basisopleiding Emotion Fouced Therapy bij koppels (2016 - 2017).

Ik vind opleiding en bijscholing heel belangrijk en ben dus vaak op studiedagen te vinden. Ook intervisie en supervisie zijn voor mij heel belangrijk om steeds bij te leren als therapeut. Ik ben lid van de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapeuten, en van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen. Uiteraard ben ik geregistreerd bij de psychologencommissie. Ik ben erkend door de CM als psychotherapeut waarvoor er terugbetaling mogelijk is.

Ik werkte reeds als psychologe / gezinstherapeut in een thuisbegeleidingsdienst voor bijzondere jeugdzorg, in een revalidatiecentrum voor kinderen met ontwikkelingsmoeilijkheden, in een Observatie- en Behandelcentrum in een residentiëel team voor adolescenten en in het infantteam van de kinderpsychiatrie AZ Nikolaas  (volwassenen met een wens tot zwangerschap, baby’s en  kinderen tot 6 jaar). Mijn aanpak?

Ik werk zowel met gezinnen met baby's, peuters, kleuters, kinderen of jongeren als met koppels. Mijn aanpak vertrekt van de vraag van de cliënt. We creëren samen een verhaal dat helpt.  Een verhaal waarin we op zoek gaan naar de betekenis van gedrag en gevoelens. Oude betekenissen en nieuwe betekenissen. Ik onderzoek de krachten en de competenties van jullie gezin maar heb ook aandacht voor de kwetsuren. We zoeken samen naar oplossingen. Daarvoor kan het zinvol zijn om de gezinsgeschiedenis in kaart te brengen. Respectvol luisteren en een goede samenwerking staat centraal. Ik vind samenwerking erg belangrijk. Zo werk ik regelmatig samen met andere psychotherapeuten, artsen, (kinder)psychiaters, psychomotore therapeuten, logopedisten, osteopaten en andere. meer info...

Praktisch?

De kostprijs van een individuele of een ouder-kind consultatie is 60 euro. Deze consultatie duurt een uur.
De kostprijs van relatietherapie of een gezinsgesprek met meer dan 2 gezinsleden ouder dan 12 kost 90 euro en duurt 1u30 minuten.
Er is terugbetaling mogelijk naargelang de mutualiteit. 

Ik doe consultatie van maandag tot en met donderdag van 9u tot en met 15u30 en op woensdag tot 17u. U kan me telefonisch makkelijkst bereiken elke dag tussen 8u45 en 9u, en ook vaak op vrijdag tussen 9u en 15u30. 

Specialisaties

- infertiliteit, problemen tijdens de zwangerschap, gezinnen met baby's ( huilbaby's, onrustige baby's, voedingsproblemen)
- hechting
- vechtscheidingen
- omgaan met ontwikkelingsproblematieken of psychiatrische problematieken bij kinderen of adolescenten
- relatieproblemen

bestaande cliënten kunnen via mijn elektronische agenda zelf een afspraak inboeken. Nieuwe cliënten vraag ik om eerst telefonisch contact op te nemen om te horen of er plaats is.