Nieuwe medewerker Ben Kwanten stelt zich voor

Al jong wist ik welk soort werk ik in mijn leven wilde doen: het begeleiden van mensen die te kampen hebben met psychische problemen.

Vanuit  die interesse startte ik mijn basisopleiding als maatschappelijk werker en specialiseerde ik me daarna 4 jaar als psychotherapeut in de therapeutische opleiding “Gestalt en Psychosynthese”. Daarna volgde ik nog verschillende kortdurende (jaar)opleidingen.

Nu, zoveel jaren later, is het begeleiden van mensen nog steeds datgene waar professioneel mijn passie en bezieling ligt. Ik voel me steeds opnieuw dankbaar en vereerd wanneer mensen in therapie hun verhaal willen delen, zich open en kwetsbaar durven opstellen en zo willen werken aan zichzelf met de bedoeling hun levenskwaliteit te verbeteren.

Tijdens mijn loopbaan deed ik aanvankelijk leerrijke expertise op als gezinstherapeut in diverse hulpverleningsettings in de bijzondere jeugdzorg. De voorbije 20 jaar werkte ik als psychotherapeut in het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Waas en Dender in Sint-Niklaas. Momenteel ben ik nog steeds met volle goesting werkzaam in het jongvolwassenteam van het CGG.

Met dezelfde gedrevenheid, gecombineerd met een jarenlange persoonlijke en professionele ervaring, wil ik nu ook met veel plezier starten in het Mercatorhuis. Het werken in teamverband, waar ruimte is voor intervisie en kennisuitwisseling, spreekt me hierbij erg aan.

In het begeleiden van mensen streef ik op de eerste plaats naar een betrouwbare en authentieke ontmoeting van mens tot mens. Deze ontmoeting vormt voor mij de vertrekbasis van het therapeutisch proces. Het biedt jou de veiligheid om te komen met je onzekerheden, angsten en kwetsuren wat volgens mij noodzakelijk is om ontwikkeling en persoonlijke groei mogelijk te maken.

De focus ligt hierbij op bewustwording en actie; zo kan een positieve verandering in je leven, je denken en je gedrag ontstaan. Dit alles gebeurt op een interactieve manier tussen jou en mij waar o.m. concrete ervaringsgerichte oefeningen deel van uitmaken.

Lijkt deze manier van werken iets voor jou? Neem contact met mij op om een kennismakingsgesprek vast te leggen. We verkennen dan samen je hulpvraag.

 

Ben Kwanten.jpg