Nieuwe medewerker psychologe Els Ockerman is gepassioneerd door lichaamsgericht werk met volwassenen

Hallo allemaal, ik ben Els Ockerman, psychologe. Ik focus mij op de individuele begeleiding van (jong)volwassenen. Ik ben therapeut in de interactionele vormgeving, een integratieve opleiding die verschillende theoretische denkkaders combineert: cognitieve gedragstherapie, contextuele invalshoek, experiëntieel werk en lichaamswerk. Ik vind het belangrijk om verschillende denkkaders te kunnen combineren en te zoeken wat best past bij de stijl en de vraag van elke cliënt.

De jaren daarop ben ik me blijven bijscholen in creatief-therapeutische technieken en technieken die meer lichaamsgericht zijn: ademhalingsoefeningen en hartcoherentie, relaxatie-oefeningen, brainspotting en andere technieken die bij trauma en rouw en verlies worden ingezet.

In de therapie kan ik gebruik maken van verschillende technieken: gesprekken, psycho-educatie (uitleg over hoe ons brein en lichaam functioneren, uitleg over systemen in ons gedrag), schema’s en observaties, gebruik van hulpbronnen, visualisaties, creatieve of lichaamsgerichte oefeningen.

Ik studeerde klinische psychologie aan de Universiteit van Gent (1988-1994) en werkte daarna gedurende 17 jaar in de lerarenopleiding van de Hogeschool Gent. Vanaf 2008 nam ik daar ook de psychische begeleiding van studenten op me.

Sinds 2014 werk ik niet meer in de Hogeschool, maar volledig als therapeut, deels in groepspraktijk Kandrikel in Gentbrugge, deels in het wijkgezondheidscentrum in St-Niklaas en nu ook in het Mercatorhuis. Ik kies bewust opnieuw voor een groepspraktijk omdat de samenwerking met therapeuten vanuit verschillende achtergronden heel verrijkend is en ook de best passende doorverwijzing mogelijk maakt.

Ik ben gehuwd en mama van 4 kinderen die geboren zijn tussen 1997 en 2004. Zelf ben ik geboren in 1970.

els.ockerman@gmail.com   0473.31.20.35

els ockerman.jpg