onze Ann Lambert schrijft 'Donker geheim', een kinderboek over bang zijn

Boeklancering ‘Donker geheim’

Collega Ann Lambert van het Mercatorhuis schreef samen met Myriam Roelandt en Sabine Driessen een leesboek voor kinderen over angst. Het doel van het boek is angst bespreekbaar te maken bij kinderen, te tonen dat angstig zijn heel normaal is en te leren dat we toch dingen kunnen (blijven) doen die we belangrijk vinden, ook al zijn we bang. Het afstudeeronderzoek dat Ann en Sabine samen deden in het kader van hun psychologieopleiding gold als inspiratiebron voor dit kinderboek.

Dansen in de regen

Het boekje vormt een onderdeel van het preventieve trainingsprogramma voor kinderen “Dansen in de regen” gebaseerd op de Acceptance en Commitment Therapie dat Ann en Sabine samen uitwerkten na hun afstudeerproject. ACT is een gedragstherapie die mensen helpt anders om te gaan met moeilijke gevoelens en gedachten zodat je toch de dingen kan blijven doen die je echt belangrijk vindt.

Het Dansen in de regen programma is geschikt voor kinderen en jongeren vanaf 10 jaar, individueel of in groep. Voor meer informatie rond het aanbod van Dansen in de regen, contacteer Ann Lambert (België - ann@danseninderegen.com) of Sabine (Nederland - ingesprek@psycholoogsabine.nl).

Ook in het Mercatorhuis kan je bij An Lambert terecht voor individuele en groepstherapie.

Workshops met voorleessessies voor scholen

Naar aanleiding van de lancering van ‘Donker geheim’, gaan de auteurs op tournee langs basisscholen in Vlaanderen en Nederland met voorleessessies en workshops. Heb je interesse in een workshop voor jouw school? Contacteer ann@danseninderegen.com)

Het boek is verkrijgbaar vanaf 29 september 2018 bij Uitgeverij Het Punt (deleeswinkel.be)

afbeelding donker geheim.jpg