Ann Lambert over haar eerste maanden in het Mercatorhuis

De eerste maanden in het Mercatorhuis zitten er op. Wat is het al een leerrijk parcours geweest. Het voelde bij wijlen een beetje als een rollercoaster: een nieuwe start, nieuwe collega’s, de eerste cliënten.

Daar zat ik op die donderdagavond oog in oog met mijn eerste cliënt. De spanning maakte stilletjes aan plaats voor een nieuwsgierige interesse. Naarmate het gesprek vorderde, voelde ik de energie opborrelen en besefte ik:  ‘dit is waarvoor ik heb gekozen, dit is wat ik wil doen!’

Ik wil graag iets betekenen voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die het moeilijk hebben om hun plekje te vinden en waarvoor opgroeien of volwassen worden niet zo vanzelf gaat. Samen op zoek naar nieuwe inzichten: wat vinden zij belangrijk in het leven, wat voor iemand willen ze zijn? Wat zit er vandaag in de weg? Welke vervelende gedachten en gevoelens houden hen tegen om de dingen te doen die ze willen doen? Met ervaringsgerichte oefeningen leren kinderen en jongeren omgaan met de ups & downs van het leven. 

Geen enkel traject is hetzelfde en vaak komen er verrassende nieuwe inzichten op het pad. De Acceptance en Commitment Therapie is voor mij daarbij een fijne reisgids. ACT nodigt uit om te aanvaarden waar je geen persoonlijke controle over hebt en ACTief te kiezen voor handelingen die je leven rijker en waardevoller maken.

ACT is geschikt voor iedereen maar is ook vooral interessant voor kinderen die last hebben van onzekerheid, angsten, boosheid en verdriet. Kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en jongvolwassenen kunnen bij mij terecht voor individuele begeleidingen of groepstrainingen.

Ann Lambert
Master in de psychologie
ACT Therapeut i.o.