Het Mercatorhuis verwelkomt Cindy de Clercq, gedreven opvoedingscoach en counselor voor volwassenen

Er is een nieuwe collega gearriveerd in het Mercatorhuis en dat ben ik. Mijn naam is Cindy De Clercq (1979), afgestudeerd als Pedagogisch coach en Systemisch contextueel counselor in opleiding. Gehuwd en mama van twee dochters (10 en 17 jaar).

De keuze voor de opleiding Pedagogie van het jonge kind: opvoeding en coaching leek evident. Werken met gezinnen rond de opvoeding van hun kinderen was immers wat ik altijd al wilde doen. Leren begrijpen wat gezinnen en kinderen nodig hebben zodat ik hen op gepaste wijze kan ondersteunen wanneer nodig. Nog tijdens mijn studie ging ik aan de slag in een centrum voor opvoedingsondersteuning en De Opvoedingslijn.

Gevoed door mijn, altijd al aanwezige, interesse in mensen en hun verhaal. Geboeid door hun reacties, handelingen, keuzes en acties, patronen en systemen besloot ik om de vervolgopleiding tot systemisch en contextueel counselor te starten. Dit om cliënten, ouders en hun gezinnen nog beter te kunnen ondersteunen.

 Tijdens gesprekken houd ik ervan om actief te luisteren, nieuwsgierig te zijn, verwonderd te zijn, samen op zoek te gaan naar antwoorden, samen op zoek te gaan naar wat werkt, stil te staan bij wat moeilijk loopt en bij wat goed gaat. Dit in de eerste plaats via gesprekken maar ook via creatieve methodieken.

 Gezien mijn passie voor de mens ben ik dan ook op mijn best als ik omgeven ben door mensen, dit zowel op privé als op professioneel vlak. Ik werk heel graag in een context van positieve en creatieve energie. Een omgeving die mij energie geeft maar waar ook ik energie kan geven aan anderen. Het Mercatorhuis past perfect in deze gedachte; een enthousiast team van kwaliteitsvolle en talentvolle professionals met elk hun eigen expertise. Vertrekkende vanuit een gedeelde visie: respect voor de cliënt en zijn proces, krachtgericht, systemisch/contextueel gedachtegoed,... Daarnaast is samenwerken altijd een meerwaarde. De mogelijkheid krijgen om aan intervisie te doen, van elkaar te leren en zaken te delen. Deze manier van werken komt de kwaliteit ten aanzien van onze cliënten alleen maar ten goede. Bovendien helpt het me om te groeien in mijn werk maar ook als persoon. Ik heb dan ook niet lang getwijfeld om in te gaan op het voorstel om te starten in het Mercatorhuis en deel uit te maken van dit mooie team.

Voor nog meer info, klik hier.

57049721_2569523056411200_182922532582588416_n.jpg